Zowel in de kleuterschool als in de lagere school zetten we sterk in op 'taal'. We doen er dan ook alles aan om de kinderen te laten ervaren dat lezen hen vele leuke en ontspannende momenten kan bezorgen. Op woensdag 20/11 organiseren we 'de grote voorleesdag'. Die dag komen enkele (groot)ouders voorlezen.

Sinds oktober 2016 doen we mee met het project 'kwartiermakers': wij engageren ons om met alle leerlingen iedere dag 15 minuten vrij te lezen. Daarnaast doen we ook jaarlijks mee met de 'voorleesweek' in november en de 'jeugdboekenmaand' in maart.

Kinderen die aangemoedigd worden om te lezen en die ouders hebben die veel voorlezen, maken meer 'leeskilometers'. Daardoor worden ze beter in lezen en lezen ze met meer plezier. Wil je je kind daarbij helpen? Besteed dan aandacht aan lezen en voorlezen, praat samen over de boeken die je kind leest. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen. Klik hier voor meer uitleg en tips.

Algemeen

Ga naar boven