ouderraad 2022

 

 

De basisdoelstelling van de ouderraad is het bevorderen van de samenwerking tussen ouders en school. Hiertoe zal hij meewerken aan het verwezenlijken van een opvoedingsgemeenschap met het onderwijs- en opvoedingswelzijn van alle leerlingen voor ogen. Daarom hecht de ouderraad een groot belang aan een goede relatie met het schoolbestuur, de directie en alle personeelsleden van de school.

De ouderraad wil de betrokkenheid van ouders bij de school verhogen met het oog op een betere participatie van ouders en het optimaliseren van het onderwijs- en opvoedingswelzijn van de kinderen.

ouderraad

De ouderraad heeft als doel het participatief klimaat op school te stimuleren. Concreet betekent dit dat de ouderraad de volgende vier kerntaken zal opnemen:

  • alle ouders informeren over de activiteiten en standpunten
  • ontmoetingsactiviteiten organiseren, zodat de ouders elkaar en de school leren kennen
  • de lokale school ondersteunen, zowel financieel als door hulp te bieden, dit steeds in overleg met het schoolteam
  • de deelname van ouders aan de participatieorganen bevorderen en ondersteunen en streven naar een weerspiegeling van de schoolpopulatie in de samenstelling van de participatieorganen en maatschappelijk kwetsbare groepen betrekken bij het schoolbeleid.

De data van de vergaderingen en de activiteiten vind je elders op deze website onder 'Onze school' - 'Agenda'.

Wil je graag meewerken, deelnemen of gewoon komen luisteren, kom dan gerust eens langs. De vergaderingen gaan door in de refter van de lagere school. Bij onze lijst contacten vind je misschien iemand die je kan aanspreken om je te vergezellen naar een vergadering. Wij staan klaar om je wegwijs te maken en je vragen te beantwoorden.

 

Hopelijk mogen we jullie begroeten op één van de volgende vergaderingen !

 

Tot dan !

De ouderraad

Ga naar boven