Het is weer zover! Op 26 januari gaat de elfde editie van de poëzieweek van start. Het thema is deze keer vriendschap.

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven en inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

We dagen de leerlingen dit jaar uit om met hun klas enkele poëtische opdrachten uit te voeren. Deze staan allemaal in het teken van vriendschap. De resultaten hiervan zullen onze school zeker opfleuren!

We wensen jullie alvast een inspirerende poëzieweek toe!

Poezieweek 2023

Ik had al verre vrienden

en een aantal goede buren.

Maar dit is ware vriendschap

die een eeuwigheid mag duren.

~ Stijn De Paepe

inschrijvingen.jpg

De inschrijvingsperiode van broers en zussen van kinderen die reeds op onze school zijn ingeschreven start op 28/02 en eindigt op 21/03. Kinderen die nu reeds in onze school zijn ingeschreven, blijven automatisch ingeschreven. Ook de kleuters die doorstromen naar ons eerste leerjaar blijven automatisch ingeschreven.

De aanmeldperiode voor reguliere kinderen (= niet broers en zussen) start op 28/02/'23 en eindigt op 21/03/'23. Om je kind aan te melden, klik hier https://meldjeaan.antwerpen.be/
Op 21/04/'23 ontvangt u een bericht of uw kind al dan niet kan ingeschreven worden.

Brengt u graag een bezoekje aan onze school? Contacteer ons secretariaat op nummer 03 645 61 67 voor een afspraak .
Klik hier voor een kennismakingsvideo of geniet van foto's van klasactiviteiten onder 'Onze klassen'.

Oproep aan alle grootouders van onze kleuters: noteer alvast woensdag 31 mei 2023 van 8.30 tot 12.00 u. in jullie agenda want die voormiddag plannen we ons grootouderfeest. ALLE grootouders die kleuters hebben op onze school zijn dan van harte welkom. Meer uitleg volgt later dit schooljaar.

grootouders.jpg

De leerlingen van het 2 de leerjaar kregen een uitzonderlijke kans om de Sint te interviewen. Ze mochten een aantal vragen opstellen die de mama van Rowan (L2A) aan de Sint zou bezorgen.  Nadien werden de vragen en antwoorden gepubliceerd in het weekblad FOKUS. Een dikke proficiat aan de leerlingen voor de originele vragen en een dankjewel aan de Sint voor de volledige antwoorden.
Geniet hier mee van het volledige interview.

FokusSint_Nov2022-8.jpg


Maandag 5 december was het een reuzeleuke dag op Sint-Jozef.
Om 8.30 u. stonden we met alle kleuters, leerlingen, leerkrachten en een aantal (groot)ouders op de speelplaats in een erehaag te wachten op de komst van de grote kindervriend. Een vijftal minuutjes na het belsignaal werd hij de school binnengereden... in een knalrode Porsche cabrio met aan het stuur - zo bleek later - de papa van onze juf Annelies! De 2 pieten liepen achter de auto met 2 splinternieuwe fietsen in de hand.
Tijdens het welkomstwoord op de speelplaats kregen Thomas Jodlowski (L3B) en Mona Hermans (L6) van alle aanwezigen een geweldig applaus omdat zij de dag voor de komst van de Sint een respectievelijk eerste en tweede prijs hadden behaald bij een internationale karate wedstrijd. Nogmaals een DIKKE PROFICIAT aan beide leerlingen.
Wanneer de Sint volgend jaar op terug op bezoek komt, zal juf Dette  niet aanwezig zijn. Zij geniet dan van een welverdiend pensioen. Daarom wou de Sint haar ook even toespreken. Voor haar vele jaren van goede zorgen voor de kleuters kreeg ook zij van alle aanwezigen een welverdiend applaus.

Na de toespraak op de speelplaats mochten de kleuters in de turnzaal verder genieten van de aanwezigheid van de heilige man en zijn 2 roetpieten. Daarna lieten de leerlingen van de lagere school beurtelings aan de Sint zien hoe ze zich op zijn komst hadden voorbereid.
DANK U WEL SINTERKLAAS EN PIETEN! Voor jullie bezoek, voor het speelgoed, voor de fietsen én voor de mandarijntjes die jullie op woensdag aan de fruitmama's- en papa's hebben bezorgd. We hebben er weer met z'n allen van genoten en hopen nu al van jullie volgend schooljaar weer te mogen begroeten.

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn. Het thema van de voorleesweek is dan ook Luisteren met je oren.
Meer info op https://www.voorleesweek.be/

Een boek heeft zoveel te bieden.
Een boek laat kinderen nieuwe werelden ontdekken, avonturen beleven en mensen ontmoeten die anders zijn dan zijzelf. Door voorlezen worden de lezers van de toekomst geboren!
Op maandag 21 en dinsdag 22 november slaan Sanderijn Helsen en Ivan Pecnik hun verteltent op in de refter van de lagere school. Alle kinderen zullen daar een heerlijk voorleesmoment beleven.

Wij doen graag een warme oproep aan alle (groot)ouders om voor te lezen aan hun kind(eren).
Een verhaaltje per dag zorgt voor een blije lach !

Een leuk weetje: De illustrator die de affiche ontwierp, Inge Rylant, is oud-leerling van onze school.

voorleesweek22.png


Deze laatste woensdag voor de herfstvakantie was het eindelijk tijd voor ons grote 'TIEN OP TEAM'- SCHOOLSPEL . We startten de dag onder een stralend zonnetje en met nog stralendere gezichtjes want er stond een voormiddag vol spel, muziek, dans en plezier op ons te wachten. Elke klasgroep zorgde voor een mooie dans en alle nummertjes werden samengebracht tot één grote medley, die dit schooljaar nog vaak zal klinken door onze boxen. Daarna werden er groepjes gemaakt met deugnieten uit alle klassen door elkaar. De groten zorgden voor de kleintjes en er werd fijn samengewerkt om alle activiteiten tot een goed einde te brengen. Tien stempels op de bingokaart maakten ‘tien op team’. Wat waren we trots op alle kinderen, groot en klein. Ook een dikke dankjewel aan alle vrijwillige helpende handen die van deze voormiddag een succes hebben gemaakt!

Net voor de herfstvakantie trokken alle leerkrachten met hun kleuters en leerlingen de natuur in. Tijdens dit mooie seizoen valt er buiten steeds heel wat te ontdekken. De kleuters wandelden naar het bos van Hof de Bist. Het was fijn dat de juffen van onze allerkleinsten daarvoor konden rekenen op heel wat extra begeleiding van ouders en grootouders. Dank u wel daarvoor :-).

De leerlingen van de eerste graad (L1 en L2) namen de trein naar Kalmthout om te gaan wandelen op de heide en de leerlingen van de tweede graad (L3 en L4) trokken naar de Brusselse Bossen. De leerkrachten van de derde graad (L5 en L6) fietsten met de leerlingen naar het Mastenbos. Ook zij kregen heel wat hulp van ouders en grootouders die voor extra fietsbegeleiding zorgden. In het Mastenbos gingen ze de loopgraven opzoeken en kregen ze natuurlijk ook de kans om te spelen en te ravotten.

Het waren één voor één leuke activiteiten om deze eerste periode van het nieuwe schooljaar af te sluiten.

Vrijdag 21 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Alle leerlingen die aangesloten zijn bij een jeugdbeweging mochten dan hun schooluniform inruilen voor het uniform van hun jeugdbeweging. 

Op onze school zijn er een 60-tal leerlingen lid van de Chiro, Scouts, KSJ, zeescouts,…. Elke week ervaren ze hoe fijn het is om samen te spelen en te ontspannen tussen leeftijdsgenoten. Een aantal leerkrachten waren vroeger ook lid van een jeugdbeweging. Ook zij gingen mee op de foto