Om sport te promoten, roepen Sport Vlaanderen en MOEV jaarlijks alle scholen in Vlaanderen op om leerlingen en leerkrachten in de outfit van hun favoriete sport(club) naar school te laten komen. Onze school doet elk jaar met veel enthousiasme mee aan die actie. Op deze manier kunnen de sporters hun favoriete sport tonen aan anderen, anderen kennis laten maken met hun sport of anderen motiveren om te gaan sporten. We hebben gezien dat er op onze school heel wat sportievelingen rondlopen. Hopelijk hebben ze ook anderen kunnen aanzetten om te gaan sporten. Om gezond te blijven, zou iedereen 1 uur per dag moeten sporten of actief spelen. Dit is goed voor je lichaam en dus ook voor je hoofd. Sporten kan in een club maar ook in het park, op de speelplaats van de school, thuis, met familie en vrienden...

Laten we er op onze school weer een sportief jaar van maken!

https://www.sport.vlaanderen/scholen/organiseer-een-activiteit/breng-je-sportclub-naar-school/

Dankzij onze inzet voor veilig verkeer in de praktijk werd onze school bekroond met een gouden Verkeer Op School-medaille.

Reeds vanaf de kleuterschool besteden we veel aandacht aan de praktijkgerichte aanpak van de verkeerslessen. Maandelijkse fietslessen voor de kleuters, uitstappen indien mogelijk met de fiets, deelname aan de verkeerstoets goud/zilver, loopfietsdiploma, deelname fietsbrevet goud/zilver/brons, deelname aan het voetgangersbrevet zilver/brons, dode hoek training, ... zijn alvast enkele voorbeelden van de projecten waar we met onze school aan deelnemen. We hopen op die manier onze kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden zodat ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven.

Schoolpoortmedaille-Goud-2023.png

Op onze jaarkalender 2023-24 staan alle verlofdagen en jaarlijks terugkerende activiteiten. Tijdens het schooljaar wordt de kalender voortdurend digitaal aangevuld. Om steeds op de hoogte te blijven van de laatste aanpassingen, raden we aan om minstens maandelijks onze printbare ‘Maandkalender-publiek’ of agenda (met keuze uit een week- of maandoverzicht) op de website te raadplegen.

Geïnteresseerd? Gebruik dan deze link om je in te schrijven - tot binnenkort!

flyer_cocon.jpg

Ook al hadden de meeste kleuters en leerlingen maandag al kunnen kennismaken met elkaar en de klas, het leek voor velen toch nog wat spannend om op deze eerste schooldag de poort binnen te wandelen.

Zeker voor de instappertjes die voor het eerst naar school kwamen en voor onze eersteklassers die hun kleuterperiode zijn ontgroeid. Voor hen startte een nieuwe periode in hun schoolloopbaan. Terwijl onze allerkleinsten met hun ouders in de klas mochten wennen aan de drukte met de vele vriendjes werden onze eersteklassers na het belsignaal van 8.25 u. warm onthaald op het podium op de speelplaats. Daarna was het speciale ontvangstmoment nog niet voorbij. Ook al was de zon niet van de partij, de erehaag mocht niet ontbreken! Door twee lange rijen gevormd met alle leerlingen, leerkrachten en de ouders wandelden ze een beetje later trots naar hun klasjes.

Wij wensen alle kleuters, leerlingen en leerkrachten een heel fijn schooljaar toe.

Bedankt beste ouders voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Wij kijken uit naar een fijne en open samenwerking.


Deze laatste schooldag viel er nog veel te beleven op Sint-Jozef. Na de afscheidsviering van de kleuters op de speelplaats en de slotviering in de kerk met de leerlingen van de lagere school verzamelden alle kleuters, leerlingen en leerkrachten op de speelplaats. Want naast onze juffen en meesters die we uiteraard zeer dankbaar zijn voor de goede zorgen van elke dag, zijn er nog een heleboel andere volwassenen die ons een heel jaar mee ondersteunen. Een daverend applaus en een kleine attentie voor hun onmisbare hulp en steun gedurende het hele schooljaar is hier zeker op zijn plaats. Hun hulp kunnen we echt niet missen: toezicht houden tijdens de voor- en nabewaking en op de speelplaatsen, in de refters, het begeleiden van fietstochten, helpen tijdens de zwembeurten, ondersteunen tijdens lezen, helpen bij knutselactiviteiten, fietsen herstellen, activiteiten organiseren, ...
Dank u wel, lieve helpers!
Na deze vieringen trakteerde onze ouderraad met dé fijnste verrassing van het jaar: ijsjes! Dank u wel, ouderraad!
Het afscheidslied van de zesdeklassers kondigde het slot van een weeral fantastisch schooljaar aan. Het ga jullie goed, lieve zesdeklassers. We zullen jullie missen!